עברתם את הטסט בהצלחה וקיבלתם רישיון נהיגה? מזל טוב! אתם נחשבים ל"נהגים חדשים" לתקופה של שנתיים ממועד קבלת רישיון הנהיגה. יש לדעת כי עם קבלת הרישיון יש כל מיני מגבלות, הגבלות והתניות לנהגים חדשים כמו נהג מלווה, הגבלה על מספר הסעת נוסעים וכן ביטוח חובה ומקיף יקרים מאד.
ההבדל המהותי ביותר הוא שקיימת אפס סבלנות וסובלנות מצד רשות הרישוי ורשויות האכיפה כמו המשטרה ובתי המשפט כלפי נהגים חדשים. בעקבות ריבוי המעורבות של נהגים חדשים בתאונות דרכים, קבעה רשות הרישוי דין שונה לנהג חדש לעומת נהג לא חדש: נהג חדש שהורשע בעבירות המנויות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה, רישיונו יילקח אוטומטית ויחודש רק לאחר מבחן תאורתי.
מה עוד? נהגים צעירים חשופים לענישה מחמירה יותר במקרים של עבירות תנועה. לדוגמה, נהג חדש שנתפס נוהג במהירות מופרזת, צפוי לפסילת רישיון ארוכה יותר מנהג רגיל. בכל הקשור לביטוח, נהגים צעירים משלמים סכום גבוה יותר עבור ביטוח רכב, בשל הסיכון הגבוה יותר לתאונות. כמו כן, נהגים צעירים מחויבים לעבור קורסים ייעודיים, כגון קורס נהיגה מונעת, קורס עזרה ראשונה ועוד.
ומה לגבי הנקודות? נהגים צעירים צוברים נקודות בגין עבירות תנועה בקצב מהיר יותר מנהגים רגילים. צבירת 12 נקודות תוך שנה גוררת פסילה מנהלתית של רישיון הנהיגה. מצד שני, חשוב לציין כי נהגים צעירים זכאים להטבות מסוימות, כגון הנחה ברכישת רכב חדש.
בשורה התחתונה, דין נהג צעיר שונה מדין נהג רגיל במטרה להגן על חייו וחיי משתמשי הדרך האחרים. נהגים צעירים צריכים להיות מודעים למגבלות ולתנאים החלים עליהם, ולנהוג באחריות ובזהירות.
Comments